lippo spróbuj wyczyścic styki,może jakiś paproch podszedł! :szeroki_usmiech
Kontrolka cieczy chłodzącej - miganie po rozruchu.
Zwiń
X
-
Kontrolka cieczy chłodzącej - miganie po rozruchu.
Gdy odpalam moją Octavie rano, przy temperaturze poniżej 10 stopni to zaczyna migać i piszczeć kontrolka od cieczy chłodzącej. Gaszę wtedy silnik, odpalam ponownie i kontrolka już nie świeci. Poziom płynu w normie, żadnych wycieków. Moja Octa ma dopiero 56kk. W czym tkwi przyczyna takiego zachowania?1.9 TDi ASV - seria, Φ 5,5l/100km
-
-
Miałem coś takiego, ale u mnie działo się to również w letnie upały. ASO stwierdziło uszkodzony czujnik poziomu płynu,
były dwa wyjścia:
1. wymienić czujnik - ceny nie pamiętam bo nie wymieniłem
2. dolać płynu pomimo iż było go tyle ile trzeba.
Dolałem ok 100g i temat znikał na około miesiąc-dwa i tak prawie przez 1,5 roku.
Po tym czasie już się nie zapalała pomimo tego, że nie dolewałem, do dnia dzisiejszego już się nie zapaliła. :|Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Maicroft, masz rację
Ha, właśnie przewaliłem papiery i znalazłem wpis (chłopaków odemnie z warszatu) o wymianie płynu w zbiorniku, pewnie się pokryje z chwilą kiedy przestała się zapalać kontrolka.
tylko tak się teraz zastanawiam, co dawało dolanie świeżego płynu :?: w tak niewielkiej ilości ...Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftPoszukac wystarczy na tym forum :idea: :!: :!: :!:
Wyczyscic w zbiorniczku te dwie sondy z osadu, dolac swiezego plynu i problem juz sie nie pojawi. Miga tylko przy pierwszym uruchomieniu auta, potem juz sie cos takiego jak mysle nie pojawia.
Komentarz
-
-
tak, tak. Dolej centymetr ponad max., albo nawet i troszkę więcej i przestanie piszczeć i świecić na czerwono kontrolka temp.
Było opisywane na forum.
TEN TYP TAK MAO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
Komentarz